Dit gaat ons echt te ver!

15 november 2021

Wij nemen de gezondheid van gasten wél serieus, en worden ‘beloond’ met nog meer beperkingen.

Wij snappen het niet meer. Het demissionair kabinet heeft geen idee wat er in de fine dining restaurants speelt. Wij worden wederom diep geraakt.

Gedurende de gehele pandemie hebben wij 100% meegewerkt aan de nieuwe regels. We zijn in de afgelopen 20 maanden  lange tijd gesloten geweest, om precies te zijn 10 maanden.  Wij hebben ons al die tijd gehouden aan de aangepaste openingstijden, maximum aantal gasten en aan de anderhalve meter. Wij hebben de coronacheck bij elke gast gedaan. En toch is het nog niet genoeg en moeten ook wij ons restaurant om 20:00 uur sluiten. Dit is oneerlijk en heeft niets te maken met de slogan van onze regering; samen krijgen wij Corona onder controle.

Uit cijfers van het RIVM en Koninklijke Horeca Nederland blijkt namelijk dat besmetting in de hele horeca laag is: 2,9 procent. Dat gaat van kroegen tot en met Michelinsterren-restaurants. Van die kleine 2,9 procent vindt bijna niets plaats in de fine dining restaurants. Wij krijgen de hardste klappen, bij ons begint het diner juist om 20:00 uur te draaien en nu moeten wij dicht. Sinds de Coronacheck vorige maand is onze lunchomzet fors gedaald. Afgelopen weekend, na de invoering van de nieuwe maatregelen een aanzienlijk lagere diner omzet.

Natuurlijk hebben wij ons aangepast. Er kan vanaf 17:00 uur gestart worden met het diner maar ideaal is het niet. Ons levenswerk wordt nu weer bedreigd door maatregelen waarbij in onze ogen elke nuance ontbreekt. Dat is jammer!

Steun ons wederom en reserveer voor lunch en/of een ‘vroeg’ diner. Wij blijven onze best doen iedereen een fantastische ervaring te geven.